Opettajat

Vakituiset opettajat:

dany

Dany Victoria Reiner-Salonen
Dany on valmistunut Tallinnan Balettikoulusta ammattitanssijaksi 1982 ja Moskovan balettiakatemiasta baletinopettajaksi 1984. Hän on toiminut balettitanssijana Estonia Teatterissa 1984-1990. Vuodesta 1990 alkaen toiminut Suomessa tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina mm. Kuopion Konservatoriossa, Kuopion tanssikoulussa, Liisa Nojosen tanssistudiossa sekä Mikkelin tanssikoulussa. Tehnyt useita menestyksekkäitä koreografioita kuten: Tyttö ja kuolema, entisöinyt baletit Prinsessa Ruusunen ja Paquita. Toteuttanut kansainvälisen Tanssin Päivän näytökset Jämsässä ja Riihimäen teatterissa 2000-2004 ja 2006, itse osallistunut koreografina ja tanssijana näytöksiin. Dany on ollut perustamassa Riihimäen tanssistudiota vuonna 2001 ja opettanut siellä päätoimisesti toukokuuhun 2006 asti, jonka jälkeen perusti Tanssikoulu 1st Stepin, jossa myös itse opettaa päätoimisesti.


Anna Salonen

Anna aloitti tanssin harrastamisen 3-vuotiaana tanssijaäidin opeissa Tanssistudio Riihimäellä, siitä siirtyen Tanssikoulu 1st Stepille ja palo lajiin on edelleen läsnä. Monet valtakunnalliset sekä kansainväliset kilpailut on koettu joista mitaleita sekä kunniamainintoja on tarttunut matkaan. Anna on ollut mukana Länsi-Suomen opistolla sekä Italiassa järjestetyissä ”Gisella Zilebo Eventi Danza Organizzazione’’ -tanssikursseilla vuosina 2012-2014 & 2016. Nykyisin Anna keskittyy opettamisen lisäksi kilpailuun sekä valmentamiseen. Annan vuosien mukana tullut lajikirjo on moninainen aina show/jazzista, disco/showhun, commercialista, balettiin. Vahvimpana Annalla on kuitenkin nykytanssi, jossa pääsee parhaiten purkamaan tunteensa ja antamaan kaikkensa.


Reetta Kinnari
Reetta on opiskellut mm.  sirkusalaa, tanssinopetusta, tanssikasvatusta sekä nyky- ja jazztanssia useissa eri oppilaitoksissa. Hän on työskennellyt tanssinopettajana ja tanssijana myös useilla eri tahoilla, mm. sirkuksessa ja teattereissa.Paula Krohns
Paula aloitti tanssin 7-vuotiaana haaveillen ballerinan urasta. Hän asuu tällä hetkellä Riihimäellä, sekä opiskelee Mäkelänrinteen urheilulukiossa samalla tanssien. Hänen päälajina ovat tällä hetkellä Performing arts -lajit, kuten show- ja nykytanssi sekä baletti. Kokemusta kuitenkin löytyy laajasti niin street-lajeista kuin lattaritansseistakin, erityisesti salsasta. Paulalla löytyy kokemusta myös kisaamisen maailmasta niin kansainvälisesti kuin Suomenkin mittakaavassa. Tunneilla Paulan tavoitteena opettajana on keskittyä tanssijoiden kannustamiseen, uuden opettamiseen ja erityisesti hyvään fiilikseen, joka onnistumisesta ja tanssimisesta tulee. Hän kannustaa kaikkia yrittämään aina parhaansa ja haluaa, että jokaisen oppilaan on mukava tulla tanssimaan sekä että jokainen uskaltaa olla tunneilla oma itsensä. Paulan tunnit ovat positiivisella energialla höystettyjä tunteja, joista jää hyvä fiilis.


Iida Lehkonen
Iida aloitti tanssin 4-vuotiaana. Hänen päälajejaan ovat performing arts -lajit, etenkin show ja nykytanssi, mutta hänellä on kokemusta myös street-lajeista ja discosta. Iida on ollut mukana Tanssikeskus Elementin erikoiskoulutusryhmässä, Tanssikoulu 1stepin koulutusryhmässä sekä Tampereen Primeakatemiassa. Iida on kokenut monet kilpailulavat niin Suomessa kuin ulkomaillakin, joista mukaan on lähtenyt useita mitaleita ja kunniamainintoja. Iida on kilpaillut niin pienryhmissä kuin soolona ja duona. Nykyisinkin Iida keskittyy opettamisen lisäksi kilpailemiseen. Iida on opettajana energinen, iloinen ja kannustava, mutta myös sopivan vaativa. Hän haluaa, että jokainen tanssija/oppilas voi olla oma itsensä ja nauttia tanssitunnista. Iida haluaa, että tunnilla vallitsee motivoiva, rento ja positiivinen ilmapiiri, jotta jokainen voisi lähteä tunnilta hymyssä suin.


Noora Sunme
Noora on 31-vuotias rento ja hauska tanssija ja opettaja, ja se näkyy myös hänen tunneillaan. Nooran tunneilla on tarkoitus pitää yllä hauskaa meininkiä! Ei liian vakavaa, tanssin kuuluu olla hauskaa ja tanssi kuuluu kaikille. Tunneilla ei naureta kenellekään eikä siellä kiusata ketään, tarkoitus on pitää hauskaa yhdessä.

Tunneilla käydään läpi perusteita, eli lähdemme jouston hakemisesta ja hip hopille olennaisen liikekielen etsimisestä ja eteneminen tapahtuu ryhmän mukaan. Perussteppejä otetaan haltuun jouston ohella. Tuntiin kuuluu alkulämmittely peilin edessä, vartalon avaus, steppejä ja joustoja lattian poikki sekä koreografian opettelua.


Vierailevat opettajat:

masi

Masi Saurén
Masi on tanssinut 10-vuotiaasta lähtien laidasta laitaan showtanssia, hiphoppia, breakdancea, discoa, capoeiraa jne. Hänellä on hallussaan yhdeksän Suomenmestaruutta seitsemästä eri lajista; Boogie Woogie:sta, judosta, breakdance junioreista ja Mastermover Disco freestylesta, hiphop-muodostelmasta, buggista ja lindy Hopista. Lisätietoa Masista: www.boogiestylez.fi.


vahur

Vahur Agar
Vahur on tanssin ammattilainen ja opettaa lajeissa hiphop/streetdance, newstyle, ragga sekä breakdance. Vahur on esiintynyt kansainvälisessä breaktanssiryhmässä Submission ja hän on Eestin breaktanssin mestari. Tanssiryhmä Submission tuli 1. sijalle mm. Superjam 2005 kilpailussa ja 2. sijalle Tanskassa 2006. Vahur on esiintynyt ja opettanut kansainvälisissä workshopeissa Ranskassa, Englannissa, Portugalissa, Tanskassa ja Italiassa.


marcus

Marcus Galante
Marcus Galante on tanssin huippuopettaja sekä jazzin ja Bob Fosse-tyylin erikoisasiantuntija New Yorkista. Marcus on tehnyt koreografioita useisiin näytöksiin ja musikaaleihin ympäri maailman. Hän on luonut uransa tanssijana/koreografina Broadway-musikaaleissa New Yorkissa ja opettaa työkseen myös mm. New York City Baletissa ammattitreenausta tanssijoille. Marcuksen teatteritanssin kurssilla opetellaan osia Bob Fossen Broadway-musikaaleista mm. Chorus Line, Chicago, The Wiz ja Pippin.


russell

Russell Adamson
Russell Adamson on syntynyt Jamaikalla, mutta viettänyt nuoruutensa Lontoossa. Tanssiopintonsa hän on suorittanut London Contemporary Dance Schoolissa. Valmistuttuaan Russell on esiintynyt lukuisissa tanssiproduktioissa ja musikaaleissa.
Hän on tehnyt paljon koreografioita eri tanssiryhmille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Adamson tunnetaan innovatiivisena ja vaativana tekniikkaopettajana sekä monipuolisena tanssijana.


evalena

Eva-Lena Raenok
Eva-lena on valmistunut vuonna 2005 Tallinnan korkeakoulusta koreografiksi, opiskellut New Yorkissa Broadway Dance Centerissä sekä täydentänyt opintojaan Amsterdamissa ja Tukholmassa valtion tanssiakatemiassa.


bradley

Brad Miller
Bradley Miller on opiskellut kaikkia tanssin lajeja kuuluisissa kouluissa kuten Juillard School of Performing Arts, Alvin Ailey School of Dance, Fashion institute of Technology ja Parsons Institute of Technology. Hänellä on ollut menestyksekäs ura tanssijana ja hän on esiintynyt mm. Alvin Aileyn Dance Theatressa, Ballet Hispanicossaja All Nations Dance Companyssä. Suomeen Miller tuli vuonna 1981 ja on sen jälkeen opettanut monissa tanssikouluissa. Suomessa hän on esiintynyt mm. Tampereen Työväen Teatterissa ja Teatteri 2000:ssa. Millerillä on myös menestynyt oma tanssiryhmä, joka on esiintynyt useilla ulkomaisilla tanssifestivaaleilla.


carmel

Carmel Köster
Carmel on opiskellut ja opettanut tanssia Virossa, Ranskassa, Ruotsissa ja USA:ssa. Hän on työskennellyt tanssijana, koreografina ja ohjaajana mm. musikaaleissa, muotishowssa, erilaisissa esityksissä, Euroviisuissa ym. Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Latviassa, Ranskassa ja USA:ssa. Carmel on toiminut myös useiden kuuluisien artistien tanssijana, mm. Robyn (Ruotsi), Kerli (USA), Katie Melua (Ruotsi) ja Mousse-T (Saksa).


almer

Almer Jansu
Almer Jansu on valmistunut Tallinnan yliopistosta tanssinohjaajaksi. Hän on opiskellut tanssia sekä joogaa mm. Itävallassa, Australiassa, USA:ssa, Brasiliassa, Argentiinassa sekä Englannissa. Shindo-venytysta Jansu on opiskellut Japanissa ja Indonesiassa.


sandra

Sandra Pöld
Sandra aloitti tanssin jo pienenä tyttönä Laine Mägi- tanssikoulussa, jossa nyt on itse opettajana. Hän tanssii erilaisia tanssityylejä, kuten nykytanssia, jazzia, hip-hoppia, broadwayta ym. Vuonna 2005 hän liittyi IDO:n ja on siitä lähtien kilpaillut Eestissä ja ulkomailla. Hän on opiskellut Broadway Dance Centerissä New York Cityssä ja Eestissä monilla kursseilla hyvien opettajien johtamana. Sandra on ollut mukana monissa tanssiesityksissä ja myös luonut tansseja usealle ryhmälle. Sandran hienoin saavutus on ollut nimitys ”Paras soolotanssija” Koolitants-kilpailuissa.


kersti

Kersti Löhmus
Kersti on valmistunut vuonna 2006 Viljandin korkeakoulusta tanssinopettajaksi. Hän on opettanut monessa tanssikoulussa ja hänen oppilaansa ovat menestyneet kansanvälisissä IDO-kisoissa. Kersti itse on vuonna 2008 tullut 2. sijalle hiphop-soolossa, hip-hop lasten muodostelma sai 1 sijan, 2007 hip-hop duo 3. sijan, 2006 showtansissa lasten pienrymä sarjassa 2. ja 3. sija ja monia muita. Tällä hetkellä Kersti opettaa tanssistudiossa Dance Act.


Kristina Norri
Kristina on toiminut nuorten nykytanssinopettajana Gesamtschule Ost -koulussa Saksan Giessenissä, vetänyt erilaisia tanssiprojekteja Saksassa mm. kroonisesti sairaille lapsille, opettanut eritasoisia ja -ikäisiä tanssi-, liikunta- ja kehonhuoltoryhmiä Tampereella, Kuopiossa ja Leppävirralla sekä Berliinissä ja Portugalissa.  Hänellä on tanssijakokemusta myös useista eri projekteista Suomessa ja Euroopassa.


Davide Manzoni
Breakdance-opettajamme Davide aloitti tanssimisen 16-vuotiaana Italiassa opiskellen neljän vuoden ajan ”Danzarea”-opistossa.

Davide on käynyt myös kaksi näyttämötaiteen seminaaria Länsi-Suomen yliopistossa, jossa hän sai tietoa erilaisista tanssityyleistä ja -tekniikoista.

Hänen päälajinsa on breakdance, mutta opiskelujensa aikana hän sai paljon kokemusta myös modernista nykytanssista, street dancesta ja erityistyylistä ”Danza Teatro”. Kotimaassaan Davide on tanssinut myös useissa tanssiteatteriesityksissä koreografinaan Gisella Zilembo.

Daviden kurinalaisuuden ja positiivisen asenteensa ansiosta hän on aina valmis ja innostunut kohtaamaan uusia haasteita ja jakamaan suurimman intohimonsa: Tanssin.